Nyhetsbrev 3/2018

Nyhetsbrev 3/2018

 

Patientinformation.

Varje klinik som är ansluten till SKaPa skall ha en tydlig information till klinikens patienter om SKaPa. På SKaPas hemsida finns nu en uppdaterad patientinformation. Du hittar den under ”Patient” – ”Patientinformation på kliniken”. Patientinformationen finns som PDF och kan skrivas ut. Väntrumsskylt kan beställas via huvudkontaktpersonen i respektive organisation.

Anslutningsläget

Successivt ökar antalet kliniker och patienter som registreras i SKaPa. För närvarande finns data från 1507 kliniker från samtliga Folktandvårdsorganisationer och de kliniker inom Praktikertjänst AB som använder journalsystemet FRENDA anslutna till SKaPa. Totala antalet patienter vars data nu finns i SKaPas databas är 6,9 miljoner!

Odontologiska riksstämman 2018

Vid den odontologiska riksstämman medverkade SKaPa i flera sammanhang:

”10 års digitalisering av tandvårdsstödet”,

”Hur styr digitaliseringen utvecklingen och vice versa?” och

”Vårdutveckling med stöd av SKaPa”

Vid den sistnämnda programpunkten redovisades två goda klinikexempel på systematisk vårdutveckling med rapport- och metodstöd från SKaPa. Under 2019 planerar SKaPa att starta en ny omgång med vårdutvecklingsprojekt. Inbjudan har gått ut till samtliga tandvårdsorganisationer som är anslutna till SKaPa att anmäla intresse för deltagande

Underlag för Odontologiskt bokslut 2017

I enlighet med önskemål från användarmötet har ett underlag för odontologiskt bokslut tagits fram. Underlaget presenteras i ett program som heter Power BI och nås via länkar som skickats ut till huvudkontaktpersonerna. Detta första underlag skall ses som en preliminär version. Vi är mycket tacksamma för synpunkter. Kanske något är oklart eller behöver modifieras? Delge oss gärna dina synpunkter via mail till: ingela.kierkegaard@liv.se Ambitionen är att framtida underlag för odontologiskt bokslut skall levereras under första kvartalet påföljande år.

Validering av data

Efter vårens validering pågår nu arbete tillsammans med journalleverantörerna, framförallt Life Care Dental och Frenda. Vi har identifierat några problemområden som journalleverantörerna jobbar med. Efter testning väntar omladdning av berörda organisationer. Ny validering kommer ske under första kvartalet 2019.

Nya mailadresser

Från och med årsskiftet kommer Landstinget i Värmland övergå till att bli en del av det nybildade Region Värmland. För SKaPas del innebär det att mailadresserna från och med 1 januari 2019 ändras till ”@regionvarmland.se”

 

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>